De Nieuwe Mazda 3

 mazda 3 2014 De nieuwe Mazda 3 is er in een hatchback uitvoering en in een sedan. Beide modellen hebben een zeer sportief uiterlijk gekregen. Het verrassende is dat zowel de hatchback als de sedan dezelfde vanaf prijs hebben van € 22.990.

De Mada 3 is vanaf de basis vernieuwd waar de target was om het hoogst haalbare te ontwikkelen. De nieuwe Mazda 3 is voorzien van SkyActiv Technologie en een KODO design welke zorgt voor een goede balans tussen prestatie, design en efficiëntie.

KODO design

De bedoeling van het KODO design was om de eerste blik te overtreffen. De Mazda 3 is volledig opnieuw ontworpen en verder ontwikkeld. Mazda zet met de hatchback een grote stap vooruit t.o.v. andere auto’s uit dezelfde klasse. De voorkant geeft een krachtige voorwaartse beweging weer welke autorijders vanaf de eerste blik direct aanspreekt.

De gevleugelde grille sluit naadloos aan op de Led koplampen welke het dynamische karakter versterken. Bij de sedans geven de strakke achterlichten en ongewoon sportief karakter weer. Hierdoor zijn er geen compromissen gedaan.

De SkyActiv technologie zorgt voor dynamische rijeigenschappen, een laag brandstofverbruik en een lage CO2 uitstoot.

MZD Connect

mazda mzd connect De Mazda 3 sedan biedt als eerste Mazda een MZD Connect waarmee de auto verbonden kan worden met een smartfoon. De voordelen zijn dat je muziek draadloos kunt streamen vanaf je telefoon en internet kunt delen. Het MZD Connect bestaat uit een 7 inch groot touchscreen welke zorgt voor het infotainment. De human machine interface (hmi) is tussen de voorstoelen gepositioneerd en is bedoeld om de digitale verbinding zoals audio, internet en telefoonfunctionaliteit te regelen.

Er is een breed scala aan online services zoals internetradio, gesproken e-mail, sms, Facebook en Twitter. Mazda is een van de eerste die met dit systeem op de markt komt.

 

Lichtmetalen velgen

De Mazda 3 is te verkrijgen met 16 inch of 18 inch lichtmetalen velgen welke van een licht materiaal zijn gefabriceerd welke de wegligging en geluidproductie ten goede komt.

Het interieur heeft een luxueus gevoel doordat er hoogwaardige en zachte materialen zijn gebruikt. Met de chromen accenten verhogen het luxe gevoel. Lederen bekleding is optioneel.

Het dashboard is intuïtief in gericht waardoor belangrijke functies snel te vinden zijn en meer overzicht bieden dan voorheen. De audio- en navigatiedisplay is aan de bovenkant van het instrumentenpaneel geplaatst zodat deze informatie overzichtelijker wordt. Dit moet de rijervaring bevorderen.

 

Active Driving DisplayActive Driving Display

Het Active Driving Display is een beeldscherm welke geprojecteerd wordt op de voorruit. Hier worden belangrijke zaken zoals waarschuwingen en de snelheid op weergegeven. Hierdoor is de auto veiliger omdat de bestuurder niet de ogen van de weg hoeft te houden.

De snelheidsmeter is precies uitgelijnd met de ogen van de bestuurder zodat er in een korte blik direct kan worden waargenomen welke snelheid er gereden wordt.

Het stuurwiel is voorzien van belangrijke functies zoals radiobediening welke een rol spelen bij gemak en veiligheid.

De nieuwe Mazda 3 heeft opwindende rijprestaties en geeft een dynamische rijervaring.

Het sportieve uiterlijk is ook terug te vinden in de rijeigenschappen van de Mazda 3. Hierdoor wordt het rijplezier verhoogd en zorgt het voor een nog hechtere band tussen auto en chauffeur.

SkyActiv Body

mazda 2 motorblokDe carrosserie met ‘SkyActiv technologie’ is 30% stijver en lichter gemaakt. Dit verbeterd de rijprestaties en maakt de auto tevens sterker. De verhoogde stijfheid zorgt voor een optimale wegligging en maakt de auto veel wendbaarder.

SkyActiv motoren

De SkyActiv motoren zijn nieuw ontwikkelde motoren welke licht en compact zijn. Er is een 1.5 benzinemotor, een 2.0 benzinemotor en een 2.2 liter dieselmotor.

De nieuwe SkyActiv motoren zijn zuiniger dan de motoren voorheen. De benzinemotoren voldoen aan de Euro-5-emissienorm en de diesel voldoen aan de nieuwe Euro-6-emissienorm.

Veiligheid

Op veiligheidsgebied zijn er meerdere nieuwe technologieën ondergebracht in de Mazda 3. Het Lane Departure Waning System waarschuwt je bijvoorbeeld als je de dicht bij de rijstrookafscheiding komt op het wegdek. ESS is een noodstopsignalering welke omstanders waarschuwt als u hard remt. Het Distance Recognition Support System het een veilige afstand te bewaren tussen u en uw voorligger bij een snelheid tussen de 30 en 200 km per uur.


Weten wat uw Mazda waard is?

Binnen 24 uur een gratis en vrijblijvend bod

aanmelden